BINANCE

FC Porto Fan Token (PORTO) Nedir?

1893 yılında kurulan FC Porto futbol kulübü, Portekiz Premier Liginde en fazla uluslararası ünvanı kazanmış ve UEFA Şampiyonlar Ligi gibi Avrupa’daki diğer liglerde de etkileyici başarılar göstermiştir. Kulüp, dünya genelinde destekçilerine bir teşvik sunmak amacıyla 2021 yılında Binance ile iş ortaklığı yaparak FC Porto Fan Tokeni (PORTO) kullanıma sunmuştur.

PORTO, Binance Launchpad üzerinde gerçekleştirilen bir token satışıyla kullanıma sunulan ikinci fan tokendir. BNB Chain (eski adıyla Binance Smart Chain, BSC) üzerindeki bir BEP-20 hizmet tokenidir ve toplam arzı 40 milyondur.

PORTO, Binance ekosistemi dahilinde taraftar etkileşimine yönelik çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Bir hizmet tokeni olarak PORTO, token sahiplerine futbol kulübüyle ilgili oylamalara katılmak üzere yönetişim hakları tanır. Kişinin elinde ne kadar çok fan token varsa, taraftarların dahil olduğu bu kararlarda oylarının etkisi de o kadar yüksek olur. Örneğin, PORTO sahipleri bir sonraki maç için takımın ısınma şarkısını ya da maç sırasında gösterilecek karşılama mesajını seçebilir.

Token sahipleri, yönetişim hakkı elde etmenin dışında PORTO’yu kullanarak FC Porto’nun NFT Gizemli Kutularından da satın alabilir. Bu gizemli kutular benzersiz bir koleksiyondan standart, nadir ve çok nadir NFT’ler içerir. Örneğin, ilk PORTO NFT koleksiyonu takımın efsane kalecilerini içermektedir.

PORTO NFT’leri yalnızca dijital koleksiyonluk ürünler olmaktan çok daha fazlasıdır. Bu NFT’ler, Binance Fan Token Platformunun yenilikçi bir oyunlaştırma özelliği olan NFT PowerStation’da staking için de kullanılabilir. Taraftarlar, gerekli NFT’leri şarj ederek taraftarlık seviyelerini yükseltebilir ve ekstra PORTO ödülleri alabilir. NFT’ler ne kadar uzun süre şarj edilirse, taraftar ödülleri de o kadar yükselir. NFT’leri Binance NFT Pazarında alıp satmak da mümkündür.

Gelecekte, token sahipleri PORTO’larını sadakat programlarına katılmak için kullanabilecektir. Bu sayede özel ödüller ve taraftar rozetleri kazanabilecek, takım oyuncularıyla tanışma etkinliklerine katılabilecek ve takım logolu ürünleri ücretsiz olarak edinebilecektir. Taraftarlar, maç biletlerini satın almak ya da FC Porto’nun e-ticaret platformunda üyelik ödemelerini yapmak için de Binance Pay aracılığıyla PORTO kullanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X